• Emilia Koivumäki

Lempivuodenaikani

Tänään ajattelin kertoa teille vuodenjoista omat plussat ja miinukset ja viimeiseksi kerron vielä mikä niistä on lempparini. Yllättävää kyllä, minulla ei ollut yhtään ongelmia keksiä jokaisesta vuodenajasta jotain hyvää ja huonoa, sillä pääsääntöisesti tykkään kyllä jokaisesta.


Talvi

Tykkään erittäin lumisista talvista ja siitä kuinka taianomaiselta se saa kaiken näyttämään. Tämä on varmaankin yksi syy minkä takia tykkään kuvata talvimaisemia ja ihmisiä näissä miljöissä. Toki ihmisiä kuvatessa mallilla saattaa joskus tulla hieman kylmä, eikä kovimmilla pakkasilla sitä viitsi edes oikein harrastaa. Joskus tulevaisuudessa haluaisin myös opetella ottamaan kuvia tähtitaivaasta. Mielestäni osa talven taiasta tuleekin juuri tähdistä, joita tykkään katsella ihan vain koska ne ovat mielestäni niin kauniita, ja joskus tulee pohdittua mitä kaikkea muuta tuolla kaukana kaukaisuudessa voikaan olla. Vastapainona kylmälle ilmalle ovat lämpöiset neule- ja villapaidat joihin on ihana käpertyä. Tulevasta talvesta odotan todella paljon sitä, että pääsen rentoutumaan takan ääreen lämpöisen teen ja mielenkiintoisen kirjan parissa. Kun asuin vielä vanhemmillani, tykkäsin tehdä tätä meidän takan ääressä, vaikkakaan silloin en vielä tykännyt juoda teetä. Joskus talven pimeys saattaa alkaa ahdistamaan, mutta se antaa myös kaikille katuvaloille ja asuntojen valoille mahdollisuuden loistaa kirkkaasti ja kauniisti. Mielestäni kaupunkien valot näyttävät todella kauniilta talvella, itseasiassa vähän kuin tähdiltä varsinkin jos niitä katsoo jostain vähän kauempaa. Joskus tuleekin käytyä jossain vähän korkeammalla kukkulalla katselemassa tämän kaupungin valoja ja joka kerta ne näyttävät yhtä kauniilta.


Ja vaikka tykkäänkin talvesta todella paljon, ovat loskakelit ne mitä vihaan kaikista eniten. Maailma näyttää silloin niin kovin harmaalta ja noh, valkoinen auto ei näytä silloin kyllä millään tavalla valkoiselta. Ja vaikka tykkäänkin kirpeistä ja kylmistä keleistä, kunnon paukkupakkaset eivät ole täysin mieleeni. Eipä silloin oikein muuta voi tehdä kuin olla sisällä ja sen takia olenkin niin tyytyväinen että minulla on sisätyö. Viime talvena oli ainakin yksi ilta jolloin lähdimme töistä ja kaikki jännittelimme lähtevätköhän meidän autot käyntiin vai ei. Muistaakseni kaikki pääsivät lähtemään kotiin, mutta muistan vain kuinka pahaa teki laittaa auto käyntiin ilman mitään lämmitystä. Ja me kaikki tiedämme varmasti myös sen ettei kylmään autoon istuminen ja sillä ajaminen ole mitään herkkua. Vaikka tuokin auto lämpenee hyvinkin nopeaa, on työmatkani niin lyhyt ettei se töistä tullessa paljoa ehdi lämpenemään. Tokikaan en valita lyhkäisestä työmatkasta, mieluummin näin päin kuin paljon pidempi matka. Ja vielä yksi autoihin liittyvä asia nimittäin jäätyneet auton lasit. Se on vaan asia joka pistää aina ärsyttämään, mutta paljoakaan sille ei voisi mitään tehdä. Kylmät kelit saattavat myös rajoittaa lenkkeilyä (ei sillä että olisin nytkään kovin innokkaasti käynyt kävelemässä), mutta varsinkaan kovin kylmillä keleillä ilma ei sitäkään vähää houkuttele pihalle menoon.Kevät

Pimeän talven jälkeen on ihana saada pikkuhiljaa enemmän valoa, ja se saa luonnon taas heräämään eloon. Kevät on kaunista aikaa, vaikkakin vesisateet eivät olekaan niin mieluisia. Rakastan kukkia, joten niiden herääminen eloon talven jäljiltä saa minut aina hyvälle tuulelle. Kauniit kelit saavat minut myös motivoitumaan liikunnasta, ainakin hetkellisesti. En tokikaan missään vaiheessa ole saanut siitä pysyvää harrastusta, mutta katsotaan nyt mitä elämä tuo tullessaan.

Talven jäljiltä on myös mukavaa alkaa laittamaan talvivaatteita kesäsäilöön ja ottaa kesävaatteet esille. Tämä luo mielestäni mukavaa vaihtelua vaatekaappiin eikä pääse kyllästymäänkään vaatteisiin niin nopeaa. Kun otan vaatteet useamman kuukauden säilöstä pois, ovat ne melkein kuin uusia koska ei ole niitä nähnyt pitkään aikaan.


Vaikkakin kevät on erittäin kaunista aikaa, joillekin se voi hankaloittaa elämistä, ainakin hetkellisesti nimittäin siitepölyn takia. Itse olen onnekas kun minulla ei ole minkäänlaisia allergioita, mutta Manu taas potee siitepölyallergiaa mikä keväästä riippuen voi olla hyvinkin lievää oireilua tai sitten todella vahvaa. Viime kevät oli karmea ja tuntui ettei Manu edes meinannut välillä saada kunnolla henkeä mutta siitä onneksi selvittiin ja pitää vain toivoa että ensi kevät olisi hieman helpompi tämän asian suhteen. Silti tästäkin huolimatta minulla on ehkä hieman satumainen mielikuva keväästä, siinä on jotain niin kaunista ja hentoa.Kesä

Ah niin ihana kesä! Rakastan lämpöisiä kelejä (jos niitä sattuu olemaan) ja vaikka monen mielestä viime kesä oli tukalan kuuma, minä nautin siitä täysin siemauksin. En tokikaan väitä etteikö nyt jo viilenneet kelit olleet tervetulleita, mutta toisaalta taas olisin halunnut lämpimien kelien jatkuvan. Myöskin ensimmäistä kertaa useampaan vuoteen minulla oli kunnon kesäloma ja nautin siitä täysin siemauksin. Rakastan uimista ja viime kesänä ehdinkin käydä useammin rannalla ja sain jopa Manun kerran järveen kanssani. Rannalla oleskelusta en ole aiemmin välittänyt kovinkaan paljon, mutta nyt sitä tuli harrastettua yllättävänkin paljon. Valokuvaaminen on myös kesällä mukavaa, varsinkin kun ei tarvitse murehtia siitä että esimerkiksi sormiin tulisi kylmä, jotka minulla kylmettyvät hyvinkin nopeasti. Haasteena on toki auringonpaiste ja se että löytää sellaisen paikan johon aurinko ei porota ihan täysiä.


Toki onhan kesässäkin nyt joitain miinus puolia kuten vaikka tuo kuumuus jota niin kovasti ylistin aiemmin. Vaikka nautin siitä, ei se esimerkiksi töissä ole kovinkaan mukavaa, varsinkin jos on paljon ihmisiä ahtautuneena pieniin tiloihin niin kuumuus ei auta oloa yhtään tässä tilanteessa. Myös se raivostuttaa välillä kuinka arpapeliä kesän säät voivat olla, onko nyt sitten liian kuuma vai liian kylmä vaiko sopiva määrä kumpaakin. Ja jostain syystä tuntuu että ne huonoimmat kelit osuvat aina jonkun kesälomareissun tai vastaavan kanssa samaan aikaan. Mutta onneksi siitäkin huolimatta lomasta ja reissusta voi nauttia!Syksy

Luonnon niin ihana värikirjo ja kirpeät aamut ovat se mikä nousee itsellä ihan ensimmäisenä mieleen syksystä. Onhan syksy myös sateista ja synkkää mikä ei varmastikaan ole monen mieleen, mutta silti se on mielestäni myös kaunista aikaa. Se kuinka puiden lehdet alkavat muuttaa väriään ja metsät ovat täynnä eri sävyjä punaisesta ja oranssista on todella kaunista. Valokuvauskelitkin voivat olla hyvinkin otollisia, varsinkin jos sattuu sellaisia päiviä ettei sada.


Se mikä eniten syksyssä hirvittää, koska silloin nyt sattuu aika usein satamaan, ovat teiden vesiurat. Ne ovat aina hirvittäneet minua ja hirvittävät edelleenkin, varsinkin kun nyt ajan autolla jonka renkaat melko helposti haukkaa uriin kiinni. Onneksi työmatkanikin on niin lyhyt ja tie siinä on melko hyvää ei sitä tarvitse liikaa ajatella. Uskon kuitenkin että muutama muukin voi samaistua siihen, kuinka ärsyttävää vesisateessa ajaminen on.


Syksyssä on myös ihanaa se kuinka koulut alkavat taas pyörimään, niin sitä mukaan kiirekin hellittää töissä jolloin aikaa ja energiaa jää muuhunkin elämiseen, kuten tähän blogiin.Mikä näistä on lempparini?

Tämä on sinänsä melko hankala kysymys, sillä jokaisessa on jotain hyvää ja huonoa ja nautin siitä että on vaihtelevuutta. Kuitenkin jos näistä pitäisi valita yksi, olisi se varmastikin kesä. Loppupeleissä vaikka nautinkin talvesta, olen silti kesän tyttö. Joka kesää odotan kuin kuuta nousevaa ja syksyisin heilutan sille haikeat hyvästit. Nyt vain toivon että ensi kesästä tulisi aivan yhtä ihan kuin edellisestä, kuitenkin ehkä hieman enemmän sadetta että luontokin voisi hyvin.

Mikä on teidän lempi vuodenaika ja mistä syystä?


Tällä kertaa ei tämän enempää ja mukavaa loppuviikkoa kaikille!

99 views0 comments

Recent Posts

See All
IMG_9560 1.jpg

Hei!

Olen -98 syntynyt nuori nainen, joka rakastaa kirjoittamista ja valokuvausta. Täällä kirjoittelen minulle tärkeistä asioista, sekä jokapäiväisestä elämästäni.

  • Instagram
  • YouTube

Saa postaukset suoraa sähköpostiin!

Kiitos tilaamisesta!