top of page
  • Writer's pictureEmilia Koivumäki

Lola&Lykke core relief raskausajan tukivyö - arvostelu

Olen jo hetken aikaa miettinyt että haluan kertoa teille kokemukseni tästä tukivyöstä, ja vihdoinkin löysin energian toteuttaa sen. Silloin kun aloin etsimään itselleni sopivaa tukivyötä, tehtävä tuntui ihan mahdottomalta sillä vaihtoehtoja oli niin monenlaisia enkä tiennyt yhtään minkä tyylinen olisi juuri minulle sopiva. Eniten olisin ehkä halunnut käydä jossain kivijalka liikkeessä kokeilemassa erilaisia malleja päälleni, mutta sellaisia paikkoja ei oikein meinannut löytyä. Tyydyin siis selaamaan nettiä ja lukemaan lukuisia arvosteluita erilaisista vöistä. Ajan myötä päädyin Lola&Lykke sivustolle joka vaikutti todella laadukkaalta ja löysin sieltä tämän kyseisen tukivyön. Etsiskelin siitäkin kokemuksia ja löysinkin muutamia ja ainakaan kukaan ei ollut haukkunut sitä lyttyyn. Vyö vaikutti laadukkaasti valmistetulta ja oli valmistettu mahdollisimman hengittäväksi, mikä oli suuri plussa koska työpäiväni kaupassa ovat valmiiksi jo todella lämpöisiä ilman lisälämmitintä.Vaikka löysinkin vyön Lola&Lykke sivulta, tilasin sen kumminkin Jollyroomista koska olin tilannut sieltä aiemminkin ja koin sen turvalliseksi sivustoksi.


Minulle vyö on ollut suuri pelastus, varsinkin työpäiviin jotka vietin pääsääntöisesti jaloillani, joka luonnollisesti olisi rasittanut huomattavasti enemmän selkääni kasvavan mahan kanssa ilman tukea. Se meni aina todella mukavasti vaatteiden alle piiloon, eikä sitä kovin helpolla huomannut ulkopuolisen silmillä, joten se oli iso plussa minulle. Materiaalina se oli todella miellyttävää ja se että vyö oli niin hengittävä, auttoi kyllä huimasti siinä, etten hikoillut niin kuin pieni porsas aina työpäivien aikana. Tokikaan se ei kokonaan hikoilemista estänyt, mutta voin kuvitella kuinka paljon enemmän sitä olisi ollut jos materiaalina olisi käytetty jotain muuta. Vyö auttoi minua myös saamaan vasemman jalkani paremmin kuntoon, kun sinne tuli jonkin sortin hermopinne tai vastaava. Sen jälkeenhän kun olin ostanut vyön ja käytin sitä aktiivisesti, ei jalkani ole enää minulle vihoitellut. Vyössä oli minulle myös erittäin miellyttävä ominaisuus, sillä sen sai ensin kietoa mahan ympärille sillä tavalla rennosti, ja sitten sillä päällimmäisellä vyöllä kiristää sopivaan kireyteen. Minulle tämä oli sopiva ominaisuus ja helpottikin vyön käyttöä, sillä sen kireyden säätäminen oli huomattavasti helpompaa, kuin että olisi pitänyt aina koko vyö avata kokonaan. En tokikaan tiedä kuinka useassa muussa vyössä tämmöinen mahdollisuus on, mutta tässä nyt ainakin oli.Perinteisiä selkäkipujakaan minulla ei ole ollut kun vasta hyvin loppuvaiheessa kun masu alkoi olla sen verran iso, mutta uskon että tähänkin on vaikuttanut vyön tuki, koska ei minun tullut koskaan käveltyä pitkiä matkoja ilman sitä. Miellyttävä plussa tässä vyössä oli se, että siinä tuli mukana kylmä-/lämpöpussi jolle oli oma tasku vyössä. Jos siis olisi ollut enemmän selkäsärkyjä, olisi tätä voinut hyödyntää todella helposti!

Viimeisilläni raskaana en voinut edes ajatella käyväni esimerkiksi kaupassa ilman vyötä, sillä liitoskivut alkoivat olla sitä luokkaa, että kaikki pippaskonstit piti käyttää että ne vähän helpottaisivat. En myöskään usko että olisin selvinnyt työpaikalla niin pitkään mitä selvisin (jouduin jäämään saikulle noin viikkoa ennen äitiysloman alkua) ilman tämän vyön antamaa tukea. Luulen että olisin ollut huomattavasti kipeämpi huomattavasti aikaisemmin.Miinuspuolia en oikein tästä vyöstä löydä. Toki sellainen asia mikä on varmasti jokaisessa vyössä niin se, kuinka paljon se rajoittaa/hankaloittaa kyykkyyn menemistä. Näin vaatekaupassa työskennelleenä voin sanoa että tämä oli asia joka välillä hankaloitti työtäni kun meillä sitä tavaraa löytyy välillä hyvinkin paljon lattialta. Jossain vaiheessa sitten luovutinkin ja jos olin esimerkiksi sovarivuorossa (sovituskopeilla) pyysin jotakuta kollegaani auttamaan nostamaan vaatteita pois lattialta kun minä en sinne enää päässyt käsiksi.


Kuitenkaan minulla ei ole mitään muuta vyötä vertailukohteena vaan ainoastaan tästä yhdestä kokemukset. Tietynlainen vastakkainasettelu ja vertailu voisi olla ihan hyvää, mutta koska ensimmäinen ostos osui kohdalleen, ei tietystikään ollut mitään tarvetta ostaa toista.


Jos jollain on siis tarvetta ostaa tukivyötä raskausajalle, oman kokemukseni perusteella voin tätä suositella. Kuitenkin jokaisen meidän kroppa on erilainen ja mikä on toiminut minulle, ei välttämättä toimi jollekulle toiselle.


Tällä kertaa ei taas enempää, ja ensikertaan!

371 views0 comments

Recent Posts

See All
IMG_9560 1.jpg

Hei!

Olen -98 syntynyt nuori nainen, joka rakastaa kirjoittamista ja valokuvausta. Täällä kirjoittelen minulle tärkeistä asioista, sekä jokapäiväisestä elämästäni.

  • Instagram
  • YouTube

Saa postaukset suoraa sähköpostiin!

Kiitos tilaamisesta!

bottom of page