• Emilia Koivumäki

Miten postaukseni syntyvät?

Postausten kirjoittaminen on ainakin itselle monivaiheinen projekti, ja ajattelin nyt avata sitä vähän teille. Ostin joku aika takaperin itselleni vihon (pinkin tietysti), johon saisin kirjoitettua kaikki ideat joita minulle tulee postauksiin liittyen. Pidän sitä yleensä aina mukana, jos minulle sattuisi tulemaan inspiraatio, niin voin kirjoittaa esimerkiksi aiheen itselleni ylös, tai sitten lisätä jo aikaisempaan postausideaan lisää ideoita.Suunnitelmat teen muistiinpano tyylillä siten, että kirjoitan kaikkia asiat ja ideat mitä tulee mieleen kyseisestä aiheesta, ja keräilen niitä useamman päivän ajan. Tällä tyylillä on helppo lisätä lennosta ideoita ja yhdistellä niitä. Siinä vaiheessa kun ideoita on kerääntynyt jonkin verran, alan hahmottelemaan tekstiä ja periaatteessa kirjoitan kaikki ideat melko järkeviksi lauseiksi ja kokonaisuuksiksi. Tällöin postauksessa ei ole vielä kunnon runkoa ja kirjoittelen myös asioita sitä mukaan mitä niitä tulee mieleen. Yleensä anna kuitenkin idean hautua hetken aikaa ennen kuin alan sitä hahmottelemaan, jolloin saan enemmän ideoita.


Kun olen saanut tehtyä ensimmäisen version postauksesta, annan sen olla rauhassa päivän tai pari, jolloin voin katsoa sitä täysin uusin silmin, joka helpottaa ainakin minua kehittämään tekstiä parempaan suuntaan ja saamaan siitä selkokielisen. Tänä aikana minulle on saattanut myös tulla hyviä ideoita mitä tekstiin kannattaisi lisätä ja minun on helpompi editoida tekstiä.


Tämä saattaa toistua muutamaan kerran, jotta ei kävisi niin että julkaisenkin postauksen ja hetkeä myöhemmin minulle tuleekin paljon lisää ideoita mitä olisin voinut kirjoittaa. Tätä minulle tapahtui melko paljon aluksi ja silloin jäi harmittamaan että postauksista olisi voinut saada vähän syvällisempiä, joten otin sen oppina ja paransin tyyliäni.Kun olen tullut siihen tulokseen että olen tyytyväinen kirjoitukseen, etsin siihen mieluiset kuvat. Jos en ole ehtinyt editoimaan niitä aiemmin, teen sen tässä välissä ja sitten alan mallailemaan niitä kirjoituksen sekaan. Joskus kuvat liittyvät hyvinkin vahvasti postauksiin, ja joskus taas laitan sellaisia kuvia joista olen vain tykännyt ja halunnut julkaista teidän nähtäväksi.


Sitten vielä kaiken tämän jälkeen pyydän Manua oikolukemaan kirjoitukset ja kertomaan hänen mielipiteensä, jonka hän aina tekeekin. Minusta on niin mukavaa kuinka hän aina keskittyy lukemiseen ja kertoo omia ideoitansa ja huomauttaa jos jossain on hieman outo kirjoitusasu. Kun olen saanut korjattua mahdolliset virheet, luen tekstin vielä kertaalleen läpi ja sitten se on valmis. Tämä on minun kirjoittamistyyli jonka olen todennut ainakin tällä hetkellä olevan minulle sopiva. Toki tulevaisuudessa se aivan varmasti muokkaantuu, niin kuin se on tähänkin asti muokkaantunut.


Vielä viimeiseksi ajattelin vain ilmoittaa teille, että tuossa oikealla puolella (puhelimella katsottuna alapuolella) on tuo "let the posts come to you" kohta, johon voi laittaa oman sähköpostiosoitteen, jolloin saatte suoraa sähköpostiinne ilmoituksen uudesta postauksesta! Myös jokaisen postauksen lopussa näkyy myös tuommoinen sydän josta voi tykätä, ja tällöin saan hieman osviittaa minkä tyylisistä postauksista tykätään eniten.


Mutta nyt, hyvää loppuviikkoa kaikille ja nauttikaa lämpöisistä keleistä!


50 views0 comments

Recent Posts

See All
IMG_9560 1.jpg

Hei!

Olen -98 syntynyt nuori nainen, joka rakastaa kirjoittamista ja valokuvausta. Täällä kirjoittelen minulle tärkeistä asioista, sekä jokapäiväisestä elämästäni.

  • Instagram
  • YouTube

Saa postaukset suoraa sähköpostiin!

Kiitos tilaamisesta!