top of page
  • Writer's pictureEmilia Koivumäki

Neulonta - Baskeri

Olen ennenkin tykännyt neulomisesta mutta tähän asti olen pysytellyt tutuissa ja turvallisissa villasukissa joita on ollut helppo ja nopea tehdä. Nyt minulle kuitenkin tuli sellainen fiilis että haluan haastaa itseäni ja kokeilla välillä jotain muutakin ja alkaa parantamaan osaamistani myös muissa malleissa. Päätin siis aloittaa sellaisella ohjeella joka sopi myös aloittelijoille, sillä jos aloittaisi liian vaikeasta jäisi se innostus ensimmäiseen ongelmakohtaan. Tässäkin ohjeessa oli joitakin asioita joita en jo valmiiksi osannut, mutta ne eivät onneksi olleet kovin haastavia ja oli mukava oppia jotain uutta.


En ole koskaan ennen edes käyttänyt baskeria, ja aloitinkin sen tekemisen vähän sillä ajatuksella etten ole varma tulenko edes käyttämään sitä, mutta halusin vain hioa taitojani ja kokeilla jotain uutta.Ohjeen löysin Novitan lehdestä 4/2021 Talvi, ja sen oli suunnitellut Reetta Pellikka. Koko vaihtoehtoina olivat S, M ja L ja itse päädyin M kokoon joka osoittautuikin juuri oikean kokoiseksi. Ennen kuin päätin tehdä kyseisen työn, lueskelin ohjeet ylimalkaisesti läpi ja totesin että siellä on joitakin asioita joista ei ole mitään hajua mitä ne tarkoittavat, mutta suurin osa olisi kuitenkin ymmärrettävissä joten uskalsin lähteä sitä kokeilemaan. Ohjeet olivat kuitenkin kirjoitettu todella selvästi ja ne oli helppo ymmärtää.Työn tekemiseen tarvittiin 4mm ja 5mm pyöröpuikot, sekä 5mm sukkapuikot. Näitä en löytänyt lähikaupoista, joten päätin tilata ne Prymin sivuilta. Halusin nimenomaan ergonomiset puikot ja sen takia niitä ei löytynytkään näistä lähikaupoista. Yllätyin positiivisesti kun paketin tuloon ei mennyt kauaa, ja pääsin siten nopeasti työn touhuun. Langan kävin hakemassa Prismasta, ja siellä pohdinkin usean eri värin välillä että minkä minä nyt ottaisin. Lopuksi päädyin tuohon kirkkaan pinkkiin koska noh, se oli kaikista eniten minun näköinen, sekä tällä hetkellä olin edelleenkin sillä ajatuksella että en ole varma tulisinko edes käyttämään sitä, joten värillä ei ollut niin suurta merkitystä.


Alku oli pitkälti opettelua koska en ole koskaan aiemmin käyttänyt pyöröpuikkoja, joten siihen meni pieni hetki. Seuraava haaste oli merkkilankojen laitto sillä niitäkään minun ei ole koskaan ennen tarvinnut käyttää ja kolusinkin netin läpi ja selvitin että miten niitä nyt sitten käytetään. Onneksi se oli kuitenkin hyvin helppo asia loppupeleissä, kunhan sen vain ymmärsi! Malli oli oikein hyvä valinta ensimmäiseksi erilaiseksi työksi mitä tähän asti olen tehnyt, ja se sopii myös mainiosti aloittelijoille!Viimeistelyyn kuului baskerin kostutus ja tämän jälkeen sen sisälle laitettiin halkaisijan kokoinen lautanen, ja annettiin kuivua oikeaan muotoon. Kuivumisen jälkeen baskeri höyrytettiin kevyesti, ja tämän jälkeen se oli valmis käyttöä varten!


Tällä hetkellä se on yksi lemppari hatuistani ja sitä tulee käytettyä melko usein. Manun mielestä näytin ihan joltain opiskelijalta/"kirjaintoilijalta", varsinkin kun minulla oli vielä nämä "Harry Potter-lasit" päässä. Hänen mielestään se sopii minulle oikein hyvin ja onkin jo kysellyt että meinaanko tehdä niitä vielä lisää eri värisinä. Ehkä minä teenkin, mutta nyt minulla on muita suunnitelmia tuleviksi projekteiksi.Olen suunnitellut että teen tälle meidän pikku Pennulle talvea varten joitain neulehaalareita, pipoja, tossuja ja muita kivoja neuletuotteita. Ajatuksena olisi myös kokeilla tehdä virkattuja koreja, joka tulee olemaan myös ihan uusi kokemus koska virkkaamista en ole koskaan oikein harrastanut. Ehkä joskus ala- tai yläasteella viimeksi. Virkkaamalla saa kuitenkin tehtyä kaiken näköisiä kivoja töitä, joten on hyvä sitäkin taitoa treenata!


Tällä kertaa minulla ei ole sen kummempaa, linkkasin teille tämän kyseisen ohjeen joka löytyy myös Novitan sivuilta, joten jos yhtään kiinnostaa niin kannattaa käydä tsekkaamassa se! Itselläni tähän meni noin vajaa kaksi päivää, joten tämä oli myös melko nopea tehdä. Tekemisen iloa kaikille!
238 views0 comments

Recent Posts

See All
IMG_9560 1.jpg

Hei!

Olen -98 syntynyt nuori nainen, joka rakastaa kirjoittamista ja valokuvausta. Täällä kirjoittelen minulle tärkeistä asioista, sekä jokapäiväisestä elämästäni.

  • Instagram
  • YouTube

Saa postaukset suoraa sähköpostiin!

Kiitos tilaamisesta!

bottom of page