top of page
  • Writer's pictureEmilia Koivumäki

Neulonta - Tassutellen-Tossut ja Aarni neulehaalari

Ensimmäiset vauvojen tossut mitkä päätin tehdä olivat Ronja Hakalehdon suunnittelemat Tassutellen-tossut, jotka olivat erittäin nopeat tehdä. Yhteensä tossujen tekoon meni noin viisi tuntia, mikä mahdollisesti voi vielä lyhentyäkin sitä mukaan mitä osaavampi minusta tulee. Ohje löytyy Novitan lehdestä 1/2021 Kevät, sekä netistä. Halusin tehdä näistä tossuista ja neulehaalarista kokonaisen setin, joten valitsin langan väriksi Novita langan 878 Kanervikko, jota tulisin käyttämään myös haalarin kirjoneuleessa. Olin erittäin tyytyväinen siihen millaiset tossuista tuli, ja maltan tuskin odottaa että saan pukea ne ensimmäistä kertaa meidän pikku Pennulle!Tähän mennessä suurin neuleprojektini on ehdottomasti ollut Aarni neulehaalari, jonka myös on suunnitellut Ronja Hakalehto. Ohje löytyy Novitan lehdestä 1/2021 Kevät, sekä netistä. Päävärinä käytin Novita lankaa 848 Kallio, jota kaiken kaikkiaan meni noin viisi kappaletta 50g :n kerää. Kirjoneuleessa käytin tämän värin lisäksi myös Novita lankaa 878 Kanervikko, sekä Novita lankaa 010 Luonnonvalkoinen. Lankoja 878 ja 010 ei luonnollisestikaan mennyt kokonaisia keriä ja luonnonvalkoiselle saan keksiä vielä myöhemmin jotain muuta käyttöä. Vähän meinasi jännittää loppua kohden että tuleeko Kanervikko lanka riittämään, mutta onnekseni ei tarvinnut lähteä kauppaan hakemaan uutta kerää! Langat 848 ja 878 ovat 100% suomivillaa, mutta koska siitä sarjasta ei ollut enää jäljellä luonnonvalkoista, jouduin hieman soveltamaan, ja päädyin ostamaan Novitan Icelandic Wool :ia joka kuitenkin oli 100% villaa, vaikkei suomivillaa ollutkaan.


Kokonaisuudessaan haalarin tekoon meni runsaat 40 tuntia, ja muutaman kerran jouduin myös purkamaan taaksepäin, kun en ollut ymmärtänyt ohjeita oikein. Lehdessä oli myös virhe ohjeessa, mutta huomasin tämän vasta paljon myöhemmin kun olin netistä etsimässä jotain muuta tähän neuleeseen liittyvää. Onneksi se ei kuitenkaan ollut mikään suuri virhe, vain väärin laitettu kuinka paljon tulisi olla lisäyksien välissä senttejä, ja olin itse jo soveltanut välejä siten että sain kaikki lisäykset tehtyä. Yksi aikaa vievimmistä kohdista oli tietysti kirjoneuleen teko kun siinä piti lankoja olla vaihtelemassa koko ajan, mutta siitäkin selvittiin! Ensimmäiseksi kirjoneuleeksi mitä olen ikinä tehnyt, onnistuin omasta mielestäni aikas hyvin. Lopuksi kävin vielä hakemassa napit liikkeestä nimeltään OmpeLutti ja siellähän sitä valinnanvaraa olikin. Lopuksi päädyin kuitenkin violetteihin nappeihin, sillä se sai kirjoneuleen violetin oikein pomppaamaan esiin.


Vaikka haalari olikin todella työläs tehdä, nautin jokaisesta hetkestä ja oli ihanaa saada luoda jotain aivan uutta. Tämä ei myöskään ollut mikään helpoimmasta päästä oleva työ, eikä ohjeetkaan aina olleet ihan selvimmästä päästä ja piti hieman itse osata niitä tulkita. Kuitenkin uskollisen googlen avulla jokaisesta pikku möykystä päästiin yli kun oli päänsä miettinyt puhki että mitä ihmettä tässä halutaan minun tekevän.


Minulla onkin kiikarissa jo yksi toinenkin haalari minkä haluaisin kokeilla tehdä, ainut vain että minun pitää hieman tutkia mitä lankoja siihen tulisi käyttää sillä ohje on sen verran vanha ettei kaikkia ohjeessa käytettyjä lankoja enää ole.


Tällä kertaa minulla ei kuitenkaan ole tämän enempää, ja seuraavassa postauksessa tulenkin kertomaan kuinka raskausaika on meillä edennyt. Hyvää viikonloppua kaikille!

134 views0 comments

Recent Posts

See All
IMG_9560 1.jpg

Hei!

Olen -98 syntynyt nuori nainen, joka rakastaa kirjoittamista ja valokuvausta. Täällä kirjoittelen minulle tärkeistä asioista, sekä jokapäiväisestä elämästäni.

  • Instagram
  • YouTube

Saa postaukset suoraa sähköpostiin!

Kiitos tilaamisesta!

bottom of page