top of page
  • Writer's pictureEmilia Koivumäki

Onnistumisia elämäntapojen ja rutiininien parantamisessa

Minulla on ollut monia yrityksiä parantaa omia elämäntapoja läpi pienen elämäni mutta koskaan ne eivät ole onnistuneet. Olen aloittanut intoa puhkuen ja täysiä, mutta kiinnostus siihen on lopahtanut aina hyvin nopeaa. Olin itselleni aina liian ankara ja petyin ettei mitään näkyviä tuloksia tullut heti. Eihän niitä voi tullakaan vaan siinä menee aikaa, mutta sitä pettyy kun tuntuu ettei tekemisellä ole mitään vaikutusta. Myös väsymys on ollut suuressa osassa ja se ettei liikkumisesta ole tullut millään tavalla hyvää fiilistä, se on ollut enemmänkin vain pakkopullaa. Tällöin urheilu ja muut rutiinit joita olen yrittänyt pitää yllä, eivät ole vakiintuneet vaan ne ovat jääneet pois kiinnostuksen lopahtamisen myötä.


Nyt olen kuitenkin lähestynyt asiaa täysin eri tavalla ja huomannut kuinka paljon paremmin se on minulle toiminut. Joku aika takaperin törmäsin sen nimiseen sovellukseen kuin "Fabulous", ja aloin tutkimaan tarkemmin että mikäs se oikein on. Lyhyesti kerrottuna sovellus auttaa rakentamaan vahvan pohjan hyville rutiineille ja saat itse kertoa sovellukselle mitkä ovat elämäsi "ongelmakohtia" tai mitä haluaisit parantaa. Minulla niitä olivat erityisesti terveelliset elämäntavat ja urheilun lisääminen. Aluksi otin viikon kokeilujakson jotta voisin kokeilla onko sovelluksesta oikeasti apua. Toki varmasti paljon vaikutti myös se että olin jo pitkään pohtinut että haluaisin elämääni tietynlaisia rutiineja, jotka rytmittäisivät päiviäni ja tämä antoi lisää motivaatiota.Ihan ensimmäiseksi alettiin rakentaa pohjaa hyville aamurutiineille ja nykyään jokainen aamuni alkaa veden juonnilla. Pyrin joka ilta laittamaan pulloon uuden raikkaan veden joka odottaa minua aamulla esimerkiksi yöpöydällä tai keittiössä. Oli oikeastaan todella yllättävää huomata kuinka janoinen on aina yön jäljiltä ja kuinka hyvältä vesi maistuu heti ensimmäisenä aamulla. Kun tätä rutiinia oltiin toistettu kolme päivää, lisättiin siihen hyvän aamupalan syönti joka aamu sekä vitamiinien ottaminen. Tämän rutiini ei ollut minulle millään tavalla uusi sillä syön aina aamupalan, mutta olen tehnyt siitä hieman runsaamman mitä se aiemmin on ollut. Minulla on myös ajatuksena tehdä siitä hieman vaihtelevampaa ja koittaa keksiä erilaisia ruokia mitä voisi aina vähän vaihdella. Jos teillä on joitain hyviä aamupala ehdotuksia, jättäkää niitä kommentteihin!


Kolmantena rutiinina lisättiin urheilu heti aamusta. Sovelluksen mukana tuli kivoja treenejä jotka ovat eri pituisia ja osa raskaampia kuin toiset. Itse olen tähän mennessä käyttänyt minuutin ja seitsemän minuutin treenejä sekä kerran yhtä vatsalihastreeniä. Minuutin treeniä olen käyttänyt yleensä silloin jos olen todella laiskalla päällä, tai sitten jos minulla on aamuvuoro töissä enkä ehdi tekemään pidempää treeniä tai käymään kävelyllä. Muutaman kerran olen käynyt lenkillä ja nauttinut siitä todella paljon, mikä yllätti minut. Se on tietyllä tavalla tuntunut jopa rentouttavalta. Toki en ole tehnyt mitään hikilenkkejä, vaan nauttinut raikkaasta aamuilmasta ja räpsinyt muutamia kuvia. Itseasiassa sovellus on painottanut että tulisi harrastaa vain jotain kevyttä aktiviteettia että siitä jää hyvä fiilis itselle ja sitä jaksaa myös tehdä tulevina päivinä. Vähän syksyn sateet ovat rajoittaneet ulkona lenkkeilyä mutta onneksi loppupeleissä on ollut hyvin vähäsateinen syksy. Näiden rutiinien lisäksi olen itse lisännyt listaan sängyn petaamisen, kasvojen pesun ja rasvaamisen sekä hampaidenpesun, sillä nämä jokainen kuuluvat aamurutiineihini. Minusta on todella kätevää että urheilukin on liitetty aamurutiineihin, sillä silloin se tulee tehtyä heti aamulla pois alta eikä ole sitä vaaraa että se "unohtuu" päivän aikana.


Olen ollut todella ylpeä itseeni ja siihen kuinka olen saanut pidettyä rutiineja yllä hektisestä arjesta huolimatta. Jokaista pientä ja isoa saavutusta olen juhlistanut, ja tämä on yksi asia mitä myös painotetaan että pitää muistaa olla ylpeä itsestään ja juhlistaa saavutuksiaan omalla tavalla. Varsinkin nyt kun töissä on vaihteeksi ollut vähän raskaampaa, olen ollut super ylpeä itsestäni että olen päässyt jokaiseen tavoitteeseen jonka olen itselleni asettanut. Ehkä siihen on vaikuttanut se kuinka hyvä olo onnistumisesta on itselle tullut, enkä halua pettää itseäni ja alkaa "lusmuilemaan" niin sanotusti.Näiden muutosten mukana olen huomannut tietynlaista parannusta omaan oloonikin ja olen energisempi kuin aikaisemmin. Ihan uusi fiiliskin minulle on tullut nimittäin se, että haluan päästä pihalle nauttimaan raittiista ilmasta ja kävelemään. Ennen olen viettänyt päivät mieluiten vain sisällä joko kirja kourassa tai telkkarin ääressä. Myös aamun aloittaminen vedenjuonnilla on tuonut hyvää oloa heti aamuun, se antaa kuin alkusysäyksen aamuihini. Olen muutenkin yrittänyt lisätä vedenjuontia mutta se on vielä hieman vaiheessa ja siinä on vielä paljon parantamisen varaa.


Kaikista eniten tässä olen ylpeä siitä, että olen saanut pidettyä kiinni rutiineista pian jo kuukauden ajan, enkä ole unohtanut niitä parin päivän jälkeen. Nyt on oikeasti sellainen sitoutunut fiilis tähän hommaan ja se tuntuu hyvältä. Teille kaikille jotka minun lailla kamppailette / olette kamppailleet rutiinien ja terveellisempään elämään pyrkimisen kanssa, lähetän teille tosi ison tsemppi halin. Te pystytte siihen aivan varmasti! <386 views0 comments

Recent Posts

See All
IMG_9560 1.jpg

Hei!

Olen -98 syntynyt nuori nainen, joka rakastaa kirjoittamista ja valokuvausta. Täällä kirjoittelen minulle tärkeistä asioista, sekä jokapäiväisestä elämästäni.

  • Instagram
  • YouTube

Saa postaukset suoraa sähköpostiin!

Kiitos tilaamisesta!

bottom of page